"Za mene spasa nema..."

Objavljeno
Komentari Nijedan

Trebalo nam je dosta vremena, ali nadamo se da je bilo korisno odn. inspirirajuće diskutirati prekrasne molitve kraljice Kunti koje je uputila Svevišnjem Gospodinu Šri Krišni. No, okončanje njenih molitvi ne predstavlja završetak našeg proučavanja Šrimad Bhagavatama…Pred nama je novi program – održat će se u utorak, 2.6. s početkom u 19 sati — prvi kat “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Kuntidevi nas uči kako razriješiti “gordijski čvor” naše vezanosti. Vrlo često mi se bojimo suočiti s njime predviđajući da će to biti previše bolno. Srećom, Šrimad Bhagavatam nas uči da samo naša ograničenost odn. sebičnost trema “umrijeti” tako što ćemo proširiti polje svojih aktivnosti i učiniti nešto za dobrobit živih bića koja (možda) nisu “iz našeg sela”.

Ostavimo na trenutak naše probleme i pogledajmo gdje nas vodi Šrimad Bhagavatam…Šri Krišna je bio na pragu odlaska i molitve kraljice Kunti su bile pokušaj…No, Svevišnji Gospodin je “vrhunski mađioničar” i sprema nešto novo.
Naime, iskoristit će mentalno stanje svog čistog bhakte1 kako bi ispunio želju svom drugom bhakti i omogućio mu da napusti tijelo i ovaj svijet u savršenom okruženju.

Nećemo više o tome — vidimo se u utorak, u 19 sati jer “Za mene spasa nema…”

1 Ovaj put ne radi se o Arđuni, već o najstarijem od sinova Pandava — Yudištiru.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →