Vidurina učenja

Objavljeno
Komentari Nijedan

Mahatma Vidura se vratio s dugog hodočašća na dvor Pandava gdje je bio vrlo ljubazno primljen i ugošćen, no, naravno, uživati pogodnosti kralja Judištira i ostalih nije bila ideja radi koje se Šri Vidura ponovno pojavio…

Kao pravi vaišnava koji je, kako smo čuli prošlog puta, “personifikacija mjesta hodočašća”, mahatma Vidura će nam vrlo brzo razotkriti pravu svrhu povratka na dvor.

Naredni program u ciklusu “Krema vedske mudrosti” održava se u četvrtak, 26.-og siječnja 2017.-e godine s početkom u 19 sati — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec — i nazvali smo ga “Vidurina učenja” koja su vrlo prikladna za svakog od nas.

Čuti ćemo da bhakta Gospodina Šri Krišne ponekad koristi vrlo oštre, mogli bismo čak reći “probadajuće riječi” kako bi mogao doprijeti do srca uvjetovane duše uspavane u iluziji materijalne egzistencije…nalik domaćinu porodice koji zavaljen u udobnom naslonjaču svoje dnevne sobe, uz ugodno pucketanje vatre koja dopire iz kamina ovih (pro)hladnih zimskih večeri trati dragocjeno vrijeme gledalući televizijski program gladeći pri tome svog četveronožnog ljubimca i na taj način “uživa u životu”.

Da ne bismo zaspali poput našeg junaka, prijeko je potrebno dobiti milost uzvišene duše koja nas može probuditi iz opasnog drijemeža!!

Nikome ne želimo ukrasti čari ovih zimskih večeri, no ako smatrate da u ovm životu postoji nešto više, budite slobodni pridružiti nam se u diskutiranju Šrimad Bhagavatama.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →