Uzorni primjer

Objavljeno
Komentari Nijedan

Na prošlom predavanju Etika žrtvovanja objašnjeno je da vedska kultura podrazumijeva da svaki pojedinac daje svoj doprinos boljitku čitavog društva tako što čini određenu vrstu ‘žrtvovanja’ odn. tzv. yajnu. Da bi pojasnio dilemu svog učenika koji (još) nije siguran zašto se treba boriti, Šri Krišna mu je objasnio da je načelo vršenja žrtvovanja prisutan čimbenik materijalnog svijeta od samog početka kreacije.

Pored toga, jasno je ukazano da se od svakog od nas očekuje da djeluje u skladu sa svojom prirodom, jer se lažna odvojenost žestoko osuđuje. Ne samo to — realnost je da svatko treba djelovati, ako ni zbog čega drugoga, onda radi održavanja svog fizičkog tijela.

S pravom se možemo upitati da li je to sve u svemu?

Bhagavad-gita nas uči da Svevišnji Gospodin Šri Krišna ima šire poglede i očekuje od svog učenika da bude primjer drugima…

Ako Vas zanima što to zapravo znači i da li je prikladno za naš osobni život, pozvani ste da nam se pridružite na narednom predavanju u ciklusu “Bhagavad-gita” koje će se održati u utorak 24.4.2012. godine u 19h na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke).

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →