Savršenstvo odricanja (2. dio)

Objavljeno
Komentari Nijedan

Jedna od najvažnijih stvari koja nam je mogla ostati s prošlog predavanja je tzv. “‘čarobna formula uspjeha” koju nam je dao Svevišnji Gospodin Šri Krišna kako bi nam pomogao u našim nastojanjima da dođemo do uspjeha u svim aktivnostima kojima se bavimo.

plakat za predavanje "Savršenstvo odricanja (1. i 2. dio)", Čakovec, 3. i 17.12.2013.

Ponovno smo dobili vrlo jasan ‘podsjetnik’ što to zapravo znači biti uistinu odvojen odn.da li to podrazumijeva odvojenost od aktivnosti ili odvojenost od plodova rezultata nastalih našim djelovanjem.

Svatko od nas tko pokušava izbjeći vršenje svojih propisanih dužnosti uz pomoć aduta zvanog ‘duhovni život’, ‘samospoznaja’ i sl. sigurno je ostao razočaran jer je Šri Krišna, koristeći argument Vedanta-sutre, vrlo direktno pojasnio da poznavalac “čarobne formule uspjeha” odn. ona osoba koja vrši svoje propisane dužnosti vođena uputama Nad-duše ne biva utjecana reakcijama svojih aktivnosti.

Drugim riječima: “Dragi moj Arđuna, ne moraš se brinuti da ćeš svojim učešćem u borbi biti žrtva bilo kakvih griješnih posljedica kojih si se toliko bojao na početku Bhagavad-gite!!”

Kako se bližimo kraju našeg studiranja Bhagavad-gite, postojala je ideja da nakon okončanja ovog posljednjeg poglavlja, napravimo mali sažetak (u nekoliko predavanja) gdje bismo prošli kroz sva najvažnija učenja Bhagavad-gite.

No, autor ovog teksta odn. predavač na seminaru je objasnio da osamnaesto poglavlje predstavlja sažetu studiju čitavog teksta, pa, stoga, nakon završetka ovog seminara, moći ćemo krenuti na nešto “novo” odnosno staro.

Do tada, čeka nas još malo posla, a prva stvar koja je pred nama je kratka studija tri gune materijalne prirode u namjeri da nam pomogne pronaći “svoje mjesto pod suncem” odn. da nam donese spoznaju da naša točka viđenja realnosti možda i nije sve u svemu. Drugim riječima, pokušaj da razumijemo “da smo onakvi kakvi jesmo” samo iz razloga “što smo uvjetovani onako kako jesmo”.

O čemu se zapravo radi možete saznati u utorak, 17.12.2013.-e godine u 19 sati na predavanju “Savršenstvo odricanja (2. dio)” koje će Gour-Gadadhara Dasa održati u Čakovcu u prostorijma bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19. U tijeku je blagdanski popust na cijenu ulaznice.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →