Repriza reprize

Objavljeno
Komentari Nijedan

Ukoliko ste bili fizički, a po mogućnosti i na druge načine prisutni na prošlom predavanju, možda gore navedeni naslov1 budi u Vam neke asocijacije što bi mogla biti tema diskusije.

Ukoliko bih Vas upitao što možemo očekivati ako temeljito (ili čak vrlo površno) promiješamo dobro nam poznati špil karata, duboko sam uvjeren da bi većina ispitanika hrabro odgovorila da se neće desiti ništa…odn. izvlačeći pojedinačne karte iz čitavog snopa, i dalje ćemo biti u društvu starih, dobro nam poznatih “lica”.2

Kako onda protumačiti činjenicu da previše ljudi vjeruje u “čudo”, da će se u našim životima nešto promijeniti, ukoliko ne učinimo “drastične rezove” u našoj svjesnosti?

Da je to uistinu tako potvrđuje i izjava Alberta Einsteina koji je rekao: “Ne možemo riješiti probleme koristeći isti način razmišljanja kojim smo ih i stvorili.” Drugim riječima, za rješenje problema potrebna je promjena u razmišljanju odn. promjena svjesnosti. Diskutirajući teme Šrimad Bhagavatama na prethodnom predavanju čuli smo da je smisao transcendentalne literature “dovesti do revolucije u bezbožnim životima krivo usmjerene civilizacije”.

Što to praktično znači?

Odgovor je da rješenje postoji, ali samo za one koji su spremni platiti cijenu promjene

Isti predavač, gotovo ista publika, ista knjiga, isto mjesto programa3…repriza reprize svega do što smo već toliko puta vidjeli odn. čuli. Kako u datim okolnostima iznjedriti ikakvu promjenu?

Vrlo jednostavno: trebamo samo otvoriti srce i dopustiti Šrila Vyasadevi, Šri Naradi Muniju, Šrila Prabhupadi da nam podare svoju milost kako bismo bili u stanju čuti “revolucionarnu poruku” koja mijenja našu svjesnost i/ili način razmišljanja…

Dođite i probajte!!

1 Da iskoristim priliku: “Repriza reprize” ja naslov slijedećeg predavanja u ciklusu “Krema vedske mudrosti” koji se održava u utorak, 29.12.2015. godine s početkom u 19 sati na adresi koja je navedena na plakatu kojeg možete uočiti u okviru ovog posta.

2 Ponizni autor ovog teksta, nažalost ima iskustvo različitih kartaških igri koje uključuju nestandardne vrste karata.

3 Ohh…ovaj put imamo jednu ‘promjenu’ — u utorak je dan odlaska Šrila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakura (99-a obljetnica) — i malo iznenađenje.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →