Refleksije djeda Bišmadeva

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nedavno smo pomaknuli kazaljke na svojim satovima i (možda) odspavali jedan sat duže na prelasku računanja s ljetnog na zimsko vrijeme. No, pravo pitanje je da li osjećamo neku promjenu u svome životu koju bismo mogli pripisati tom činu?

Osobno, mogu reći da primjećujem da je dan dosta kraći, odn. da je mrak postao snažniji, a unazad nekoliko dana, priključuje mu se i (djed) mraz.

Sve u svemu, ništa značajno što bi vrijedilo da potrošimo dodatne riječi na to…

S druge strane, djed Bišmadeva je, čak i u situaciji dok je ležao na postelji od strijela, bivajući istovremeno usredsređen na propovijedanju/poučavanju petorice sinova Pandua na čelu s kraljem Judištirom, bio u potpunosti svjestan protjecanja vremena, te je zato bio u mogućnosti primijetiti “kada stati”.

Iz tog razloga možemo s punom vjerom reći da je vrijedno slušati učenja djeda Bišmadeva koji nas poučava najvažnijim lekcijama našeg života — čak i u trenutku diskutiranja filozofije svjesnosti Krišne u kontekstu objašnjavanja dužnosti različitih duhovnih i društvenih redova1, znao je da postoji nešto više ili, bolje rečeno: najviše!!!

To je naravno čista predanost i usredsređenost uma na prekrasni oblik Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne!2

Ukoliko imate interes za nešto od toga, pozivamo Vas da nam se pridružite, u utorak, 3.11.2015., tijekom najpovoljnijeg3 mjeseca u godini u diskutiranju Šrimad Bhagavatama kao i obožavanju Gospodina Damodara.4 Sve se odvija u “našem” starom prostoru kako i piše na gore prikazanom plakatu.

1 Glavna tema njegove prezentacije je bila varnašrama-dharma.

2 Trenutno je u tijeku mjesec Kartika kada bhakte širom svijeta nude lampice Gospodinu Damodaru.

3 Najpovoljnijeg za duhovne aktivnosti odn. za duhovni napredak.

4 Datum narednog programa u sebi “skriva” još jednu povoljnost, ali tome ćemo nešto reći na samom programu.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →