Osvrt na predavanje “Otkrivanje jastva”

Objavljeno
Komentari Nijedan

U utorak 19. srpnja 2011. god. u Čakovcu u prostorijama bivšeg “GK” je održano prvo od osam predavanja ciklusa pod nazivom “Uvod u drevnu mudrost Veda”. Predavanje je pripremio i održao Gour-Gadadhara Dasa, predsjednik Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” i poznavatelj srži vedske mudrosti Gaudiya-vaišnavske tradicije.

On je dao sažeti prikaz podjele vedskih spisa koji nam je, vjerujem, svima otvorio oči u kompleksnost i svrhovitost vedskih spisa koja zadire u sve sfere života; od jezika, gramatike, filozofije, religije, medicine, pa sve do načina ratovanja.

Dotaknuta je bila važnost sanatana-dharme, a čuli smo i o pojavljivanju religija i nekih pravaca kroz povijest kao i o nekim svetim osobama koje su bile opunomoćene da čovječanstvu prenesu nauku o Bogu, kao što je to bio A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada. Također smo, ukratko, čuli i o sastavljaču Veda Srila Vyasadevu.

Predavanje je završilo kratkom meditacijom iz Gaudija-vaišnavske tradicije koju je vodio Dharma-vatsalah Dasa, potpredsjednik udruge, uz aktivno sudjelovanje tridesetak nazočnih gostiju.

Na kraju programa poslužene su slatke kuglice i sok.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →