Onaj tko...Mi je veoma drag

Objavljeno
Komentari Nijedan

Kraj jedanaestog poglavlja Bhagavad-gite nam je donio Krišninu formulu kako Ga je moguće dostići.

U dvanaestom poglavlju, Šri Krišna je u potpunosti raščistio dilemu koji put – između impersonalizma i predanog služenja – smatra superiornijim i lakšim za prakticiranje. Sapienti sat!

Nakon toga Svevišnji Gospodin je pojasnio progresivne razine devocije, počevši od najviše, te nam na taj način dao do znanja da na putu predanosti ima mjesta za svakoga.

Preostaje nam da čujemo samo još jednu stvar…i druga trećina Bhagavad-gite čija je centralna tema bhakti-yoga ili predano služenje biti će u potpunosti obrađena.

Ono što nedostaje jest mjerilo koje nam može pomoći otkriti koliko smo daleko/blizu cilja.

Svatko od nas teži tome da stekne privrženost neke drage osobe – roditelja, rođaka, bračnog druga, prijatelja… To je nešto vrlo prirodno. Pored toga, znatiželjni smo i voljni saznati što nas može učiniti takvima odn. želimo znati kakvo ponašanje i/ili odlike će pobuditi privrženost prema nama kod druge drage osobe.

Kakva sreća da je Svevišnji Gospodin Šri Krišna također osoba koja nam u Bhagavad-giti daje jasno do znanja na kakvim odlikama trebamo poraditi ukoliko želimo doći u kategoriju onih koji su “Mi veoma dragi”.

Zato smatramo da slijedeće predavanje “Onaj tko…Mi je veoma drag” ne treba više ‘propagandnih poruka’, pa ćemo stoga samo reći: utorak, 7.5.2013.-e godine s početkom u 19:30 sati na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec).

Predavač će i ovaj put biti Gour-Gadadhara Dasa.

Ispravka: Predavanje započinje u 19 sati, a ne u 19:30 kao što je prvobitno objavljeno. Ispričavamo se radi moguće zbunjenosti.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →