On nije jedan od nas

Objavljeno
Komentari Nijedan

Odnos Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne s Njegovim kraljicama ili Njegov “porodični život” bila je tema prošlog predavanja. Naravno, kao i mnoge druge stvari povezane sa Šri Krišnom, niti ova tema nije prošla bez “upitnika” koji se s vremenom, nadam se, pretvaraju u uskličnike!

Možemo reći da je taj gore-spomenuti fenomen zapravo konstanta duhovnog života…Naime, dolazeći u kontakt s duhovnim znanjem nalik onom sadržanom u spisima poput Šrimad Bhagavatama, uopće nije čudno da naši bedemi materijalističke filozofije doživljavaju pravo opsadno stanje. U početku smo uglavnom ljuti i uplašeni dok nakon nekog vremena ne spoznamo da su tzv. “neprijatelji” zapravo naši “oslobodioci”…

Neke, pak, stvari ostaju misterija za duže vremena i niti naši najuporniji napori spoznavanja “viših istina” ostaju lišeni ikakvog rezultata prisiljavajući nas da potpišemo bezuvjetnu kapitulaciju — to je, dakako, vrijeme da se suočimo sa svojim stvarnim položajem koji nam nalaže da ključ istine potražimo u “srcima samospoznatih osoba” gdje se krije tajna vječnog života.

Uvjeren sam da mnogi od nas koje je sudbina zadesila ulogom muža/supruga, mogu, u povjerenju, priznati da (vrlo) često imamo problema “ući u cipele” naših supruga, pa, ako ništa drugo, to nam može biti olakšanje da razumjeti odnos Šri Krišne i Njegovih kraljica u Dvaraki nije u domeni običnih smrtnika…što ne znači da studiranje istoga nije ogromni blagoslov pomažući nam nadilaženje ovozemaljskih problema…

Nastavak diskusije uz naslov “On nije jedan od nas” slijedi u utorak, 9.8.2016.-e s početkom u 19 sati na “starom” mjestu — prvi kat “Starog hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →