Odlazak Gospodina Krišne za Dvaraku

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nadam se da smo se konačno riješili “zaostataka prošlosti” i da smo sada u potpunosti spremni okrenuti se budućnosti.

Ukoliko ste možda propustili nedavnu obavijest, želim Vas i ovom prilikom informirati da je naša arhiva osvježena prvim skupom predavanja iz trenutno aktivnog ciklusa “Krema vedske mudrosti” koji pokriva prva četiri poglavlja prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama.

Nakon ponavljanja rasprave između Šrila Narade Munija i njegovog učenika Šrila Vyasadeva kojom je dokazana neprikosnovena potreba za sastavljanjem Bhagavata Purane1 unatoč golemoj literaturi koju je sin Parašare Munija ranije sastavio i sistematizirao, učinit ćemo “kvantni skok” kako bismo se vratili u prijašnji kontekst.

U ovom slučaju, (za)stali smo u trenutku kad se Gospodin Šri Krišna konačno odlučio napustiti društvo Pandava i krenuti putem Dvarake…Program “Odlazak Gospodina Krišne za Dvaraku” koji se održava, u utorak, 26.-og siječnja 2016.-e s početkom u 19 sati, trebao bi nas upoznati s događajima koji su se odigrali neposredno nakon napuštanja tijela djeda Bhišmadeva i tik pred odlazak Gospodina Šri Krišne iz Hastinapura2 ka Njegovom kraljevstu u Dvaraci.

Kao i obično, Gour-Gadadhara Dasa će biti voditelj programa koji se odigrava na prvom katu “Starog hrasta” na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

1 Bhagavata Purana je drugo ime za Šrimad Bhagavatam.

2 Hastinapura je staro ime za današnji New Delhi.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →