Novi projekt: "Krema vedske mudrosti"

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlim predavanjem završili smo studiranje Bhagavad-gite koje je trajalo nešto više od dvije godine, odn. točnije rečeno, prošli smo čitavu knjigu kroz 55 predavanja.

Kao što smo istaknuli u više navrata na našim predavanjima, kada je u pitanju spis kao što je to Bhagavad-gita, onda je budalasto reći “završili smo” jer je takvo što jednostavno nemoguća misija.

Ispravnije je da kažemo da smo napravili jedan pregled čitave knjige i, vjerujemo, pomogli svima Vama koji nas gledate odn. slušate da dobijete jedan novi ili drugačiji pogled na knjigu koja zasigurno predstavlja srž vedske filozofije.

Dugo smo vremena razmišljali što nakon Bhagavad-gite…Moramo priznati da su različite ideje kolale po našoj glavi, uglavnom vezane za tzv. tematske seminare kojima bismo nastavili našu misiju obrazovnih programa na temelju vedske filozofije što spada u domenu djelatnosti naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”.

Sigurni smo da postoje mnoge teme koji bi mogle biti zanimljive kako širem, tako i užem krugu naših posjetitelja odn. slušalaca. No, nakon pomnog promišljanja i slušanja što nam kazuje Svevišnji Gospodin Šri Krišna koji je progovarao kroz nekolicinu osoba, odlučili smo se za jedan veoma zahtjevan projekt u nadi da će biti za sveopće zadovoljstvo.

Naime, u oceanu vedske književnosti, postoji nešto što se smatra da predstavlja creme de la creme1 svega i posebno je preporučeno od svih mogućih svetaca, duhovnih učitelja, učenjaka…kao poseban blagoslov za sve nas koji ispaštamo različite bijede materijalne energije doba u kojem živimo.2

Shodno tome čitav projekt smo nazvali “Krema vedske mudrosti” i, nadamo se, održavat će se u istom ritmu kao i prethodni seminar Bhagavad-gite, što znači svaki drugi utorak s početkom u 19 sati.

Kako se još uvijek držimo vedske kulture, održat ćemo i našu tradiciju glede cijene naših programa.3

Ljubazno Vas pozivamo da nam se pridružite u kušanju tog nektara kad god budete za to inspirirani, a mi započinjemo u utorak, 11.2.2014.-e godine na istom mjestu — prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) — A. Schulteissa 19 s početkom u 19 sati.

Voditelj seminara Gour-Gadadhara Dasa očekuje određenu transformaciju osobnosti nakon završene Bhagavad-gite i u iščekivanju “Kreme vedske mudrosti”, pa stoga ne možemo reći tko će biti nazočan tijekom ove serije predavanja.

1 krema od kreme odn. nešto što je najbolje

2 Trenutno živimo u tzv. “željeznom dobu” ili Kali-yugi u kojem su sve vrijednosti praktički izokrenute naopačke i stoga predstavlja veliki egzistencijalni izazov za duhovne tragaoce.

3 Vedski spisi izričito zabranjuju odn. daju nam informaciju da je veliki grijeh naplaćivati prezentaciju vedske mudrosti, odn. takva praksa sa sobom donosi karmičke posljedice kako za onoga tko predstavlja vedsku mudrost, tako i za onoga tko to ‘kupuje’.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →