Meditativna večer

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prije neki dan, točnije u utorak, 30.10.2012.-e godine započeo je mjesec Kartik koji je najpovoljnije vrijeme tokom čitave godine za prakticiranje duhovnih aktivnosti. Zato ćemo ovu pogodnost iskoristiti da program u okviru projekta “Večer vedske kulture” donese svima nama najviše duhovnih blagoslova.

O čemu se radi?

Program smo nazvali “Meditativna večer” i omogućit će nam da zajedno prakticiramo najviše oblike duhovne prakse koji su posebno preporučeni za ovo doba. Naime, radi se o pjevanju Svetih Imena Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne odn. meditaciji na tzv. maha-mantru ili:

Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

Svi ćemo na početku programa imati kratko vrijeme za individualnu meditaciju ili tzv. japu. Nakon toga čuti ćemo nešto o posebnostima i duhovnom značaju mjeseca Kartika.

Program će se nastaviti s meditativnom glazbom odn. grupnom meditacijom na Hare Krišna maha-mantru, a stanke između bhajana upotpunit ćemo kratkim čitanjem o važnosti pjevanja Gospodinovih Svetih Imena koje je najvažnija metoda samospoznaje u dobu u kojem živimo. To će nam pružiti korisne informacije kako bismo bili upoznati zašto uopće pjevati odn. meditirati na Sveta Imena Šri Krišne, te nam omogućiti da zaronimo dublje u samu meditaciju.

Pred kraj programa čeka nas malo iznenađenje, a imat ćemo i “šlag na torti” prigodnom vegetarijanskom zakuskom.

Ako niste preveliki ljubitelj filozofije, onda je ovo jedinstvena prilika za sve meditatore.

U suprotnom, dobro će Vam doći mali odmor od filozofije u vidu meditacije + meditativnog čitanja iz Svetih spisa.

Program se održava na prvom katu prostorije poznate kao “stari Hrast” — adresa je: dr. Ivana Novaka 38, Čakovec — u subotu 3.11.2012.-e godine s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a Vaša donacija je proizvoljna.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →