Meditacija Šrila Vyasadeva

Objavljeno
Komentari Nijedan

Pred nama je novi program u sklopu ciklusa “Krema vedske mudrosti” koji pada na svepovoljan dan kada je prije više od pet tisuća godina izgovorena Bhagavad-gita.

To je pravi trenutak da Vas podsjetimo da od utorka, 2.12.2014.-e godine započinjemo i novi ciklus “Dva stiha Gite dnevno” što u prijevodu znači da od narednog utorka — dana pojave Bhagavad-gite – dajemo svojevrsni zavjet da ćemo svakog dana pročitati dva stiha (s komentarima) iz te svete knjige i na taj način u nešto manje od godinu dana ćemo jednom proći kroz čitavu knjigu.1

Svakako ćemo iskoristiti priliku da stvari povežemo s Bhagavad-gitom, prije svega iz razloga jer je njen sastavljač Šrila Vyasaseva od prošlog puta ostao sam na sceni. Naime, njegov duhovni učitelj je otišao u nepoznatom pravcu ostavivši svom učeniku zadaću sastaviti Šrimad Bhagavatam.

Što je prethodilo tome i što je učinio Šrila Vyasadeva neposredno nakon odlaska svog duhovnog učitelje diskutirat ćemo na predavanju “Meditacija Šrila Vyasadeva” koje će Gour-Gadadhara Dasa održati s početkom u 19 sati na našem sad već uobičajenom mjestu — na prvom katu zgrade “Stari hrast” na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.2

1 Naravno da razumijemo da je Bhagavad-gita jedna od onih knjiga koje se nikada ne mogu pročitati bez obzira koliko puta pročitamo sve njene stihove, pa stoga predstavlja idealno štivo za cijeli život.

2 Datum je, naravno, utorak, 2.12.2014.-e

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →