"Koja je dužnost osobe koja će uskoro umrijeti?"

Objavljeno
Komentari Nijedan

Čekamo ga još od prošle godine, ali konačno je stigao i, što je najvažnije, ostat će s nama dugo vremena.

Radi se naravno o pojavi Šrila Šukadeve Goswamija koju smo toliko željno iščekivali. Unatoč tome što je upitao sve prisutne mudrace za savjet, kralj Parikšit je ipak dočekao osobu kojoj će postaviti isto pitanje: „Što je dužnost osobe koja će uskoro napustiti tijelo?” — odgovor je, ni više ni manje, čitav Šrimad Bhagavatam. Ako ne bude nepredvidljivh poteškoća, narednim ćemo predavanjem „Koja je dužnost osobe koja će uskoro umrijeti?” završiti jedan ciklus predavanja u sklopu projekta „Krema vedske mudrosti”. Naime, ovim završavamo diskutiranje Prvog pjevanja koje smo započeli prije nešto više od pet godina.

Nakon toga, slijedi mala analiza koja predavanja nam nedostaju u arhivi, te, shodno tome, možda će uslijediti koja repriza kako bismo upotpunili „nedostajeće” snimke, no, još važnije od toga, plan je da ne čekamo da čitav sadržaj bude prebalčen u novi format odnosno nove stranice, već da to učinimo u nekoliko koraka1:

1. ono što je prebačeno stavimo „online” uz korištenje privremene adrese

2. nadopunimo arhivu predavanja onim što je sređeno, što trenutno nismo u mogućnosti

3. prebacimo ostatak sadržaja i u potpunosti pređemo na novi format

4. poboljšamo dizajn samih stranica

5. u potpunosti upotpunimo arhivu svim predavanjima Prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama

Moramo još napomenuti da naš dugogodišnji član — Manjuali Devi Dasi — odlazi na neko vrijeme u inozemstvo, pa nas je iznenadila lijepom donacijom kako bi na neki način mogla lakše ostati u našem društvu za vrijeme svog izbivanja2…no, iz istog razloga, vjerojatno ćemo morati napraviti malu reorganizaciju glede arhive, te poboljšati3 kapacitete prostora na serveru, ali o svemu tome neki drugi put.

Za sada, vidimo se u četvrtak, 14.3.2019. na starom mjestu s početkom u 19 sati.

1 Ako imate nekih prijedloga u svezi s time, slobodno nas kontaktirajte.

2 Naravno, želimo joj ugodni boravak i što skoriji povratak.

3 Svaka donacija je dobrodošla.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →