Kako je Parikšit dočekao doba Kali

Objavljeno
Komentari Nijedan

Probili smo led započevši novu/staru priču u GK, a pored toga započeli smo i diskusiju o aktivnostima kralja Parikšita i njegovog „dočeka” doba Kali…

Nove prostorije naše Udruge za duhovnu kulturu „Atmarama” su, prema vlastitu iskustvu autora ovog teksta, vrlo prikladne da nam pomognu u ostvarivanju ciljeva koje smo si zadali još davne 2000.-e godine kada je Udruga izvorno i osnovana. Također se nadamo da će prostor još dobiti karakterističan „potpis” članova Udruge, te svih onih koji daju podršku našem radu.

Vratimo se našem junaku — kralju Parikšitu koji je prošlog puta imao neugodan susret s osobom „nižom od šudre, prerušenom u odoru kralja…” Tim riječima je Šrila Suta Goswami opisao temeljni problem Kali-yuge, a Šrila Prabhupada je u tekstu svog komentara pridodao da doba Kali u kojem živimo karakterizira „loše upravljanje i svađa”, a korjenski uzrok tih problema jest u tome što „niskoklasne osobe bez ikakvih viših ambicija u životu dolaze na vrhovne položaje upravljanja”.

Ovom nije potreban nikakv komentar, ali je pitanje što svatko od nas čini u skladu s time…jesmo li odustali od toga da može biti bolje, prepuštamo li se neizvjesnoj budućnosti, očekujemo li da netko drugi učini posao za nas ili, pak, možda ipak smatramo/vjerujemo da se i „nas nešto pita”?

Naravno, pita nas se kakve su naše ambicije u životu i sve dok budemo zadovoljni s filozofijom „u se, na se i poda se”, uzalud je nadati se dolasku kralja Parikšita koji svojim mačem može dovesti u red doba Kali…

U svakom slučaju, ako nam ova tema nije zanimljiva…za one koji misle i/ili osjećaju drugačije, recimo da se naredno predavanje u sklopu projekta „Krema vedske mudrosti” održava u četvrtak, 11.1.2018.-e godine s početkom u 19 sati u prostoriji 39/40 — hodnik lijevo nakon ulaza, u našem novom prostoru u okviru GK (pored Pilke) na adresi: A. Schulteissa 19, Čakovec.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →