Gotovo je, gotovo...

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli program je na neki način obilježio stvarni početak Šrimad Bhagavatama, no, moramo odmah reći, Šri Krišna se uvijek pobrine da Njegovim bhaktama ne bude “dosadno”.

Naime, jedva da je završila krvava bitka na bojnom bolju Kurukšetre koju je Svevišnji Gospodin iskoristio kao mjesto gdje će izgovoriti besmrtnu Bhagavad-gitu i kad su se mnogi već ponadali da će nastupiti mirno razdoblje, još jednom smo uvjereni da je materijalni svijet mjesto gdje “opasnost vreba na svakom koraku”.

Netko se, s pravom onda može upitati da li naslovom “Gotovo je, gotovo…” kojim Vas pozivamo na naredni program u sklopu našeg projekta “Krema vedske mudrosti” koji će Gour-Gadadhara Dasa održati u utorak, 13.1.2015.-e s početkom u 19 sati na već dobro znanom mjestu — prvi kat zgrade “Stari hrast” na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec — aludiramo na netom okončane (političke) događaje koji su obilježili zadnjih mjesec i više dana u Republici Hrvatskoj…

Budite uvjereni da to nije tako1 i da ovdje mislimo na kraj jedne druge karijere…radi se naime o Ašvatami koji je nakon završetka bitke na Kurukšetri počinio odvratno zlodjelo i time potvrdio da nije dostojni sin brahmane2. Vidjevši bijesnog Arđunu kako hita prema njemu u želji za osvetom, počinio je još jednu glupost natjeravši time Arđunu da opet uzme u potpunosti utočište lotosovih stopala Šri Krišne koja jedina pružaju utočište svim živim bićima u ovom materijalnom svijetu.

Iz tog razloga, možemo sa sigurnošću reći da Ašvatama neće još dugo, a bit će izuzetno zanimljivo vidjeti kako će Arđuna razriješiti “gordijski čvor” koji je za “njegovo zadovoljstvo” pripremio Svevišnji Gospodin.

1 Protekli događaji koji su obilježili hrvatsku (političku) stvarnost bi mogli poslužiti kao predložak za osvrt na političku svakodnevnicu iz perspektive vedske filozofije i ne možemo obećati da se to neće desiti u skoroj ili daljnjoj budućnosti…no, prije toga imamo dosta posla oko unaprijeđenja naših web stranica kako bi mogle bolje služiti svima Vama…

2 Ašvatama je inače sin Drone koji je ugledni učitelj odn. brahmana koji je između ostalog podučavao i same Pandave vojnim vještinama.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →