Čisto predano služenje

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon privremene promjene lokacije, vraćamo se u naš stari prostor — prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 gdje će se u utorak, 14.1.2014.-e s početkom u 19 sati održati naredno predavanje “Čisto predano služenje” u ciklusu Bhagavad-gita.

Pošto smo do sada ostali vjerni “našoj tradiciji”, nema razloga da išta mijenjamo, pa će zato i ovaj put predavanje održati Gour-Gadadhara Dasa, a cijenu ulaznice određujete Vi sami — Vašom proizvoljnom donacijom.

Prema tome kako sada stvari stoje, ovo će biti predzadnje predavanje u ciklusu koji je započeo još daleke 2011.-e godine. Kako smo pri samom kraju učenja Bhagavad-gite, razumno je očekivati da će nam Svevišnji Gospodin Šri Krišna predstaviti nešto što ćemo “zapamtiti zauvijek”.

Diskusija od prošli put nam je dala još jedan uvid u našu uvjetovanost trima gunama materijalne prirode koja je temelj podjele propisanih dužnosti u skladu s našom varnom odn. zanimanjem. Imali smo i domaću zadaću koju ćemo ovaj put i provjeriti.

No, siguran sam da će nas Krišnine riječi “izuti iz cipela” i da ćemo biti dovoljno inteligentni da razumijemo jasnu poruku Bhagavad-gite i prigrlimo jedini inteligentni put1 koji nam se nameće kao rješenje svih naših prošlih, sadašnjih, te budućih životnih problema.

U svakom slučaju, vrijedi doći, čuti i pokušati…

1 To je i praktični savjet, jer ćemo po završetku našeg studiranja Bhagavad-gite krenuti korak dalje, odn. “stepenicu više” započinjanjem novog ciklusa.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →