Arđunina pitanja

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon što smo ugostili Njegovu Svetost Candramauli Swamija vraćamo se našim redovitim aktivnostima — na redu je novo predavanje “Arđunina pitanja” kojim započinjemo diskusiju na trinaesto poglavlje Bhagavad-gite…

Za one koji nisu upućeni, to znači da ulazimo u ‘posljednju trećinu’ ove svete knjige čija je glavna tema jnana-yoga.

Netko se, znajući zaključak Šri Krišne kojim je završio poglavlje “Predano služenje”, s pravom, može priupitati što još nije izrečeno nakon što je Svevišnji Gospodin u cijelom nizu stihova detaljno obrazložio tko Mi je veoma drag.

No, Šri Krišna ima još puno toga za reći, a prije svega želi odgovoriti na još mnoštvo pitanja koja mu Arđuna treba postaviti.

Premda je Arđuna još sredinom desetog poglavlja došao do krunske spoznaje o stvarnom položaju Šri Krišne, usudili bismo se reći da tem(a)e koje nas očekuju do kraja Bhagavad-gite imaju posebno značenje za svakoga od nas, ponekad možda nose i veću ‘težinu’ za sve koji smo još poprilično uvjetovani utjecajem kojeg na našu svjesnost ima Krišnina iluzorna energija poznata kao maya.

Spomenimo da, pored gore navedenog, želimo još napraviti i posebnu radionicu kako bismo u potpunosti zaokružili prošlo predavanje, sretni smo da Vas pozovemo da nam se pridružite.

Početak programa je u utorak 21.5.2013.-e godine u 19 sati na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec) u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke); ulaz je slobodan; predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →