Objavljeno
Komentari Nijedan

Od prošlog puta nalazimo se u novom prostoru…Prvi dojmovi su prilično dobri – prostor je intimniji i stoga (vjerojatno) prikladniji za naše trenutne potrebe. Započeli smo zanimljivom radionicom i na narednom programu koji se održava u četvrtak. 7.11.2019.-e godine trebali bismo završiti radionicu i malkice krenuti dalje, s novim gradivom.

Novi prostor zahtijeva od svih nas malo više kondicije jer se moramo uspeti stubama do trećeg kata što nas podsjeća da niti duhovni put nije uvijek auto-cesta kojom možemo juriti proizvoljnom brzinom bez ograničenja.

Za sad možemo reći da je plan da u ovom mjesecu održimo još jedan program 21.11.2019.-e godine, a potruditi ćemo se (zaista) da u najskorije vrijeme prijeđemo na novu programsku platformu koja bi nam trebala omogućiti da na poslužitelju budu vidljiva predavanja (audio) koja trenutno nisu vidljiva iz nekog čudnog razloga, a uskoro bi naša arhiva trebala biti obogaćena i video zapisima.

Toliko za sada, pratite naše stranice da budete upoznati što se događa s nama.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Naredni program u sklopu projekta „Krema vedske mudrosti” održava se u četvrtak, 24.10.2019.-e godine u novom1 prostoru, na adresi: Ivana Mažuranića 2. treći kat, (zgrada Međimurjepleta) s redovitim početkom u 19 sati.

Kako sada stoje stvari, moguće je da održimo2 i malu radionicu da vidimo kako se u praksi snalazimo s uputa dobivenim od Šrila Šukadeve Goswamije i prosvjetljujuće komentare Šrila Prabhupada…Naravno, nemate se čega bojati.

Što se tiče novog prostora, niti Vaš autor još nije bio u njemu, tako da predstavlja malo iznenađenje i za mene, no, preporuke dolaze iz „pouzdanih izvora”.

1 prostor je „nov” za našu Udrugu, ali, koliko znam, zgrada nije nova

2 nakon što obradimo „zadano” gradivo

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Iako nam „plaće” nisu previsoke, ipak nećemo krenuti u štrajk jer nemamo organizacijske mogućnosti zbrinuti svu „djecu” u našoj „školi”. Iz tog razloga nastavljamo sutra (u četvrtak), 10.-og listopada 2019.-e godine s uobičajenim početkom u 19 sati na staroj adresi — ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast”, no moglo bi se desiti da, bez obzira na rezultate štrajka, to bude i zadnji program u tom prostoru1, ali nemojte se brinuti za „kurikularnu reformu”! Sprovest će se zasigurno, s nama ili bez nas.

1 No, kao i do sada, biti ćete na vrijeme o svemu obaviješteni, no, preporuka je da redovito pratite naše stranice ili se jednostavno pretplatite na naš „feed”, RSS ili Atom

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Šrila Šukadeva Goswami nastavlja s uputama koje predstavljaju odgovor na pitanje „Što treba činiti osoba, posebno ona koja će uskoro napustiti ovaj svijet?”. Osim pjevanja Gospodinovog Svetog Imena koje smo već diskutirali na prošlim predavanjima1, duhovni učitelj kralja Parikšita razmišlja i o osobama koje još nisu na toj razini, pa stoga preporučuje meditaciju na udove Gospodina Višnua, a, nešto kasnije, u ovom pjevanju Šrimad Bhagavatama nas očekuje i detaljni opis kozmičkog oblika Svevišnjeg Gospodina zajedno s procesom kozmičke kreacije.

Do nadolaska tih (malo složenijih) tema, najavimo naš naredni program „Meditacija na Višnua” koji će se održati u četvrtak, 26.9.2019.-e godine s početkom u 19 sati na ustaljenom mjestu.2

1 Nemojte se brinuti, kako je „Pjevanje Gospodinovog Svetog Imena” preporučeni religijski proces za doba Kali, o njemu ćemo još nebrojeno puta diskutirati na našim programima.

2 ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast”, multimedijalna dvorana na 1. katu

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlo je zaista puno vremena od našeg prethodnog druženja i s nekima od stalnih posjetilaca se čak nisam niti vidio tijekom „školskih praznika”, pa sam stoga vrlo sretan da najavim naš naredni program koji će se desiti u prvom tjednu nove/tekuće školske godine.

No, za razliku od tzv. „školske” reforme najavljene kao „škola za život”, ponosni smo da od samog početka našeg projekta „Krema vedske mudrosti” možemo sa sigurnošću utvrditi da, milošću Šrila Prabhupada, imamo prilike sudjelovati u reformi zvučnog imena: „škola za vječni život”.

Zato, ako imate interesa i/ili volje za nešto više, pridružite nam se u novom „ciklusu” predavanja/diskutiranja Šrimad Bhagavatama koji započinje u četvrtak, 12.9.2019.-e godine s početkom u 19 sati na ustaljenom mjestu: ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast” 1. kat.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →