Objavljeno
Komentari Nijedan

Diskusija od prošlog puta nam je je pokazala što je pravilni put za rješavanje svih bijeda materijalnog postojanja, te postizanje konačnog savršenstva ljudskog života. Pred nama je novo predavanje u ciklusu „Krema vedske mudrosti” koje će se održati u četvrtak 9.-og svibnja 2019.-e godine s početkom u 19 sati na adresi: ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast” 1. kat.

Tema narednog predavanja je kako praktično prakticirati proces slavljenja Svevišnjeg Gospodina koji nam najbolje može pomoći da ostvarimo „ante nārāyaṇa-smṛtiḥ”, odnosno da budemo sposobni sjetiti se Šri Krišne kad to bude najvažnije — u trenutku smrti ili napuštanja tijela.

Ukoliko smatramo da tema i nije baš najprikladnija za naš osobni život, slobodni smo, naravno, doći na predavanje Šrimad Bhagavatama onda kad budemo uvjereni da je nastupio „pravi trenutak”.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Raspored1 Vašeg predavača je takav da već ovaj četvrtak — 2.-og svibnja nastavljamo s programima u ciklusu projekta „Krema vedske mudrosti”. Predavanju smo dali naslov „ante nārāyaṇa-smṛtiḥ” — dio poznatog stiha kojeg je izgovorio Šrila Šukadeva Goswami koji ukazuje što je stvarno savršenstvo ljudskog života koje se može ostvariti jedino ukoliko tijekom života prakticiramo neki od preporučenih procesa.

O čemu se točno radi, saznat ćemo uskoro (na predavanju), a iskreno se nadamo da ćemo u skoroj budućnosti moći postaviti i poveznice za video zapise predavanja koje smo započeli snimati unatrag nekoliko programa…no, kao i za sve ostale inforrmacije glede naših programa, biti ćete obaviješteni na ovim stranicama naše Udruge.

Za kraj samo ponovimo da se program „ante nārāyaṇa-smṛtiḥ…” održava u četvrtak, 2.-og svibnja s početkom u 19 sati na uobičajenom mjestu.

1 Po svojoj prilici, naredno predavanje nas očekuje također vrlo skoro, naime, 9.-og svibnja 2019.-e u 19 sati.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli put smo započeli diskusiju Drugog pjevanja Šrimad Bhagavatama i kako to obično biva, nismo uspjeli „ostvariti zacrtano”, pa nas na slijedećem programu koji se održava u četvrtak, 25.-og travnja 2019.-e u 19 sati očekuje prirodni nastavak.

Iz tog razloga, srdačno Vas pozivamo na „Prvi korak u spoznaji Boga”…kralj Parikšit ne postavlja pitanja samo za sebe, a Šrila Šukadeva Goswami, uz komentare Šrila Prabhupada, odgovara svima nama.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Predpraznično raspoloženje, dolazak lijepog vremena…sve nam ide u prilog da održimo novi program u sklopu projekta „Krema vedske mudrosti” — ovaj put nas očekuje nešto zaista posebno…Naime, pred nama je „pravi” početak Šrimad Bhagavatama, odnosno započinjemo Drugo pjevanje u kojem Šrila Šukadeva Gosami započinje svoj opsežni odgovor na pitanje kralja Parikšita.

„Prvi korak u spoznaji Boga” nas očekuje u četvrtak, 18.4.2019.-e godine s početkom u 19 sati…

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Vjerovali ili ne, ali prošli put smo uspjeli dovršiti diskusiju zadnjeg poglavlja Prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama. Šrila Šukadeva Goswami se konačno pojavio, kralj Parikšit ga je primio odnosno ugostio na odgovarajući način, iskoristivši pritom priliku da ga upita o dužnostima osobe, posebice one koja će uskoro napustiti ovaj svijet.

Sve je to lijepo i krasno, ali gdje smo tu mi? Da li je i u kojoj mjeri sve to relevantno za nas? Što nam je ostalo nakon svih ovih (pet) godina proučavanja Šrimad Bhagavatama?

U svakom slučaju, vrijeme je zrelo za jednu malu retrospektivu prijeđenog puta, te zajednički dogovor o tome idemo li (i kako) dalje?

Nemojte se previše brinuti, neće biti opasno, pa ste svi Vi koji to želite srdačno pozvani da nam se pridružite u četvrtak, 28.3.2019.-e godine na našem Starom mjestu (Hrastu) s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →