Objavljeno
Komentari Nijedan

Mahatma Vidura se vratio s dugog hodočašća na dvor Pandava gdje je bio vrlo ljubazno primljen i ugošćen, no, naravno, uživati pogodnosti kralja Judištira i ostalih nije bila ideja radi koje se Šri Vidura ponovno pojavio…

Kao pravi vaišnava koji je, kako smo čuli prošlog puta, “personifikacija mjesta hodočašća”, mahatma Vidura će nam vrlo brzo razotkriti pravu svrhu povratka na dvor.

Naredni program u ciklusu “Krema vedske mudrosti” održava se u četvrtak, 26.-og siječnja 2017.-e godine s početkom u 19 sati — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec — i nazvali smo ga “Vidurina učenja” koja su vrlo prikladna za svakog od nas.

Čuti ćemo da bhakta Gospodina Šri Krišne ponekad koristi vrlo oštre, mogli bismo čak reći “probadajuće riječi” kako bi mogao doprijeti do srca uvjetovane duše uspavane u iluziji materijalne egzistencije…nalik domaćinu porodice koji zavaljen u udobnom naslonjaču svoje dnevne sobe, uz ugodno pucketanje vatre koja dopire iz kamina ovih (pro)hladnih zimskih večeri trati dragocjeno vrijeme gledalući televizijski program gladeći pri tome svog četveronožnog ljubimca i na taj način “uživa u životu”.

Da ne bismo zaspali poput našeg junaka, prijeko je potrebno dobiti milost uzvišene duše koja nas može probuditi iz opasnog drijemeža!!

Nikome ne želimo ukrasti čari ovih zimskih večeri, no ako smatrate da u ovm životu postoji nešto više, budite slobodni pridružiti nam se u diskutiranju Šrimad Bhagavatama.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Započeli smo novo poglavlje Šrimad Bhgavatama koje opisuje povrataka mahatme Vidure na dvor Pandava nakon tridesetak godina provedenih posjećujući različita sveta mjesta hodočašća…

NIje počelo dobro s obzirom da sam na putu prema “Starom Hrastu” shvatio da sam zaboravio ponijeti “snimač” odn. onu malu napravicu koja uglavnom služi samo da s vremena na vrijeme zabilježi u digitalnom obliku predavanja koja održavamo. Igrom “slučaja”, nisam bio jedini u svom “zaboravu”, pa sam se već pomirio da nam opet slijedi nova repriza.

Srećom, iskoristili smo “pametni telefon” da učini nešto pametno i danas sam milošću Dharma-vatsale Prabhua putem Interneta dobio snimak prošlog predavanja koji obećaje da možemo nastaviti dalje.

Stoga, nitko se ne mora bojati kontrolnih radova, usmenog ispitivanja i sličnih metoda testiranja —- “Idemo dalje!” putem Šrimad Bhagavatama i čistih bhakta poput Vidure!!

Iz tog razloga Vas pozivamo da nam se pridružite u nastavku naše diskusije Šrimad Bhagavatama, a slobodni ste sa sobom dovesti nekog do kog Vam je zaista stalo…slijedeći program “Povratak Vidure…(nastavak)” održava se u četvrtak, 12.-og siječnja 2017.-e godine s početkom u 19 sati na adresi: Dr. Ivana Novaka 381, Čakovec.

1 prvi kat u “Starom Hrastu”.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →