Objavljeno
Komentari Nijedan

Upravo je započeo duhovno-najpovoljniji mjesec u godini, tzv. Kartik kad je izuzetno povoljno učiniti neki dodatni napor na polju duhovnosti…

Iz tog razloga ne preostaje nam ništa drugo negoli barem nastaviti u istom ritmu, a slijedeće predavanje “Odlike cara Parikšita (nastavak)” bi možda trebalo rasvijetliti i neke nove trenutke glede budućnosti projekta “Krema vedske mudrosti”…

Naime, na prošlom predavanju dat je prijedlog1 mogućeg poboljšanja kvalitete čitavog projekta, pa je stoga, kao što smo naveli u samom uvodu, ovo je pravi čas za takvu diskusiju.

Naravno, ne morate se bojati da će čitavo vrijeme predavanja biti utrošeno na “tehničke detalje”, već slijedi nova diskusija o događajima koji su prethodili samoj pojavi cara Parikšita i onome što je uslijedilo netom nakon toga. Sve skupa je to zapravo prekrasna ilustracija vedske duhovne kulture koja nikada ne stavlja puke rituale ispred duhovne esencije.

Kralj Judištira, se iz tog razloga prilično (po)trudio da sve bude “onako kako Bog zapovijeda” —- legitimni nasljednik Pandava se treba pojaviti u povoljnom okruženju, te ispuniti sve ono što se od njega očekuje….a to uopće nije malo.

Nećemo zaboraviti niti slavljenje Gospodina Damodara, pa ukoliko se nalazite u blizini Čakovca, navratite na prvi ovogodišnji program tijekom mjeseca Kartika koji se održava u utorak, 18.-og listopada s početkom u 19 sati na našem starom mjestu — prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38.

1 Prijedlog, naime, uključuje da bi sam predavač imao više posla pripremati predavanja, no, sudionici seminara, također ne bi bili lišeni “dodatne milosti”.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Inicijativa koju smo obznanili prošli put i nije baš urodila plodom u smislu da se nitko nije javio pomoći u rješavanju zagonetke. U međuvremenu sam se dosjetio da bi možda bilo mudrije za isti zadatak uključiti našu (malu) kćer koja jednostavno obožava takve stvari.1

No, trebao bih biti optimističan jer sam u labirintu promišljanja kako unaprijediti kvalitetu našeg projekta “Krema vedske mudrosti” ipak došao do određenih ideja za čiju će realizaciju, kao što je objašnjeno tijekom prošlog predavanja, biti potrebno aktivnije sudjelovanje svih sudionika seminara, ali, prije toga, moramo sačekati i dolazak onih koji su iz razno-raznih razloga bili spriječeni, kako bismo i njima dali “pravo glasa”.

Ono što je za sada izvjesno jest da nastavljamo diskutirati odlike cara Parikšita čiji je čitav život, počevši čak već prije samog rođenja prilika za (duhovnu) inspiraciju na svakom koraku. To je zapravo i najbolji način kako se poboljšati svoj osobni duhovni život, izuzetno je pročišćavajuće, a pored toga slušanje o aktivnostima takvih uzvišenih duša zadovoljava i samog Svevišnjeg Gospodina Šri Krišnu.

Vrijeme i mjesto događanja je isto: utorak, 4.-og listopada 2016.-e godine, prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, s početkom u 19 sati.

1 Naime, mama je nadgleda kako bi svakodnevno riješila određenu količinu takvih “radnih listova” koji služe kao priprema za buduće školovanje.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →