Objavljeno
Komentari Nijedan

Mjesec Kartik je netom završio i nadamo se da je svatko iskoristio svoju priliku za odgovarajući duhovni napredak. Naša Udruga je, između ostalog, organizirala dolazak Gauranga-sundare Prabhua koji nas je posjetio sa svojom suprugom Ramani Devi Dasi, te smo imali priliku prisustvovati prekrasnoj promociji knjige “Prema Vilasa”.

No, kao i u ‘običnom’ životu, nema previše vremena živjeti na staroj slavi, pa stoga moramo ići naprijed.

Ovaj put, pred nama je drugo predavanje u ciklusu Bhagavad-gita koje se bavi tematikom sedamnaestog poglavlja pod nazivom “Vrste vjere”.

Prvo predavanje nam je dalo uvid u jednu vrlo važnu spoznaju:

“Odlika materijalne prirode pod čijom se kontrolom nalazimo, definira vrstu vjere koju posjedujemo!”

Zahvaljujući tom znanju možemo razumjeti odakle dolazi raznolikost u ovom svijetu…neke stvari, poput vrsta hrane, načina vršenja žrtvovanja i strogosti…smo spomenuli prošli put.

Predavanje “Vrste vjere (2. dio)” koje će Gour-Gadadhara Dasa održati s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 uvest će nas u nastavak diskusije. Pored toga, možemo reći da sedamnaestim poglavljem, na neki način, završava Bhagavad-gita, pa zato nemojte propustiti predavanje u utorak, 19.11.2013.-e godine.

Niti ovog puta Vas, nadamo se, nećemo neugodno iznenaditi — naime, cijena ulaznice je još uvijek nepromijenjena, a možda Vas čeka i sitno iznenađenje.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Završili smo diskusiju šesnaestog poglavlja Bhagavad-gite u kojem smo diskutirali o božanskim i demonskim odlikama. Zaključak čitave diskusije je bio da osnovni odn. jedini kriterij koji razlučuje te dvije kategorije jest (ne)slijeđenje uputstava svetih spisa poput Bhagavad-gite…

Sada je na redu sedamnaesto poglavlja u kojem će Šri Krišna objasniti kako utjecaj triju guna materijalne prirode određuje u što/koga osoba polaže svoju vjeru.

Osim toga, čuti ćemo mnoge druge detalje o klasifikaciji različitih stvari poput hrane, žrtvovanja, strogosti, milostinje itd. u skladu s vezujućim silama materijalne prirode.

Predavanje “Vrste vjere” će održati Gour-Gadadhara Dasa u utorak, 5.11.2013.-e godine s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19.

Ulaz na program je još uvijek besplatan, a vaša je donacija proizvoljna.

Srdačno Vas pozivamo na još jedno druženje u toku mjeseca Kartika.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli program u sklopu projekta “Večer vedske kulture” imao je za cilj malo nas pobliže upoznati s veličanstvenošću mjeseca Kartika — najpovoljnijeg razdoblja u toku čitave godine za prakticiranje duhovnog života…

Naredni program se održava tijekom mjeseca Kartika i za ovaj put imamo zaista posebni sadržaj — u goste nam iz Rijeke stiže Gauranga-sundara Prabhu sa svojom suprugom mataji Ramani Devi Dasi. Dugogodišnji bhakta, te autor više knjiga, Gauranga-sundara Prabhu je također poznat kao prevodilac djela vaišnavske literature na hrvatski jezik.

Na programu koji se održava u subotu, 2.11.2013-e godine s početkom u 17 sati, imati ćemo posebnu priliku da nam bude predstavljeno hrvatsko izdanje knjige “Prema Vilasa”!!!

Autor izvorne knjige je učenik Jahnava Mate (supruga Nityananande Prabhua) poznat po imenu Nityananda Dasa i opisuje živote vaišnavskih acarya poput Šrinivasa Acarye, Narottama dasa Thakure, te Šyamananda Prabhua.

Više o samoj knjizi, naravno, iz usta samog prevodioca.

Gauranga-sundara Prabhu će također biti zadužen za podizanje naše svjesnosti na transcendentalnu razinu uz pomoć duhovne glazbe odn. bhađana…a neće izostati niti prasadam.

Sve se odigrava u prostoriji tzv. ‘multimedijalne dvorane’ na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast”, dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Napomenimo, da imamo priliku družiti se s našim gostima i narednog dana kada će Gauranga-sundara Prabhu biti gost na nedjeljnom programu u Hare Krišna centru na adresi: Cankarjeva 6, Lendava (Slovenija) s početkom u 17 sati.

Ulaz na oba programa je besplatan, no rado ćemo prihvatiti Vašu prozvoljnu donaciju namijenjenu našem dragom gostu propovjedniku.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →