Objavljeno
Komentari Nijedan

“Yoga Vrhovne Osobe” je naslov novog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita koje započinje diskutirati istoimeno poglavlje Bhagavad-gite.

Vrlo je zanimljivo da ovo predavanje pada tik pred dan pojave Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne ili tzv. Janmaštami, a dan nakon toga (u četvrtak, 29.8.2013.-e) je dan kada slavimo pojavu Šrila Prabhupada!!

Sve u svemu, u susret nam dolaze veliki duhovni praznici, posebice za vaišnave, pa je utoliko ljepše diskutirati purušottama yogu gdje Šri Krišna daje svojevrsni dodatak četrnaestom poglavlju gdje smo diskutirali o trima odlikama materijalne prirode, a predano služenje je spomenuto kao jedini način kako se izdići odn. osloboditi njihovog vezujućeg utjecaja.

Počujmo, stoga što je to “Yoga Vrhovne Osobe” — predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec) u utorak 27.8.2013-e godine.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite zašao je u posljednju ‘trećinu’ koja se bavi temom jnana-yoge i, zahvaljujući neumornoj službi bh. Maria, audio zapise dosad raspoloživih lekcija možete pronaći u arhivi.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli put smo započeli diskutirati četrnaesto poglavlje Bhagavad-gite “Tri odlike materijalne prirode”. Čuli smo da Šri Krišna objavljuje da je znanje sadržano u tom poglavlju “najbolje od sveg znanja” i omogućuje osobi dostizanje savršenstva.

Malo smo prodiskutirali i o načinima kako nas tri odlike materijalne prirode ‘vežu’ za ovaj materijalni svijet…

Nakon još malo analize triju guna odn. rezultata koje one donose, bilo bi zanimljivo čuti da li je moguće i kako ih nadići.

To bi trebala1 biti tema narednog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita koje nosi naslov “Iznad tri odlike materijalne prirode”.

Kao i obično…predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec).

Nećemo reći ništa više jer smo danas na programu s Kratu Prabhuom čuli da je “postavljanje pitanja” znak inteligencije.

1 Naime, predavač uvijek ima plan koliko (otprilike) stihova proći tokom jednog predavanja, ali on nije Nad-duša u srcu svakog živog bića, pa da unaprijed zna koliko će pitanja biti postavljeno odn. koliku će pozornost određena tema pobuditi kod polaznika seminara u vidu diskusija koje se dešavaju tijekom predavanja.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon dugo očekivanog osvježenja, prije svega u vidu itekako potrebne kiše koja u ovom trenutku napaja žednu zemlju Međimurske županije, u goste nam uskoro stiže naš uvijek dragi gost Kratu Prabhu…

Nažalost, radi obaveza u drugim mjestima, neće ostati duže vremena, pa, stoga, ovaj put možemo organizirati samo dva programa i to:

  • tradicionalni nedjeljni program u Lendavi, 11.8.2013.-e u Hare Krišna centru na adresi: Cankarjeva 6, Lendava (Slovenija) s početkom u 17 sati, te naredni dan
  • “Večer s Kratu Prabhuom” u Čakovcu (12.8..2013.-e) koji će se održati s početkom u 18 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19

Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” se i dalje drži vedskog načela da se programi u kojima se daje duhovno znanje ne naplaćuju, a svakom posjetiocu ostavljamo da u skladu sa svojim mogućnostima i slobodnom voljom odredi da li želi ostaviti neki proizvoljni prilog koji u ovom slučaju ide u cijelosti kao donacija našem gostu propovjedniku.

Da ne zaboravimo, obavezno na program(e) sa sobom ponesite list sa svim mogućim pitanjima na koje još uvijek niste pronašli odgovor, jer Kratu Prabhu je veoma vješt u ‘konzumiranju’ takvih lista.

Naravno, ljubitelji duhovne muzike i/ili prasadama neće niti ovaj put biti zakinuti.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

U gradu je festivalsko raspoloženje, a Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” priprema ozbiljan program.

Naime, u goste nam stiže dragi Bhavada Prabhu koji je već jednom bio u ulozi glavnog gosta.

Ovog puta će se možda pojaviti i s pojačanjem, ali zasigurno tema je više nego li ozbiljna…

Dok se materijalna energija na sve načine trudi da protratimo svoje slobodno vrijeme, posebice tijekom sezone godišnjih odmora, na kojekakve “ljetne šeme”, istinski spiritualisti se, naprotiv, trude na najbolji način iskoristiti mogućnost za slušanje o slavama Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne i Njegovih bhakta.

Mislim da nema potrebe previše govoriti o entuzijazmu Bhavade Prabhua kada su u pitanju bhađani i/ili kirtan, pa stoga nemojte propustiti pravo ‘ljetno osvježenje’.

Uz duhovnu muziku, ponudit ćemo Vam neke preparacije spravljene i s ljubavlju ponuđene Šri Krišni.

Imat ćemo, kao i obično, filozofski dio koji će biti ispunjen predavanjem na temu “Utjeha srcu u teškim vremenima” !!!

Ne treba biti veliki filozof, pa primijetiti da situacija u kojoj trenutno živimo nije nimalo blistava. Štoviše, bez obzira što nam tzv. lideri obećavaju, ne trebamo pasti u iskušenje pa da budemo lakovjerni i/ili naivni. Svaki pokušaj napretka koji se ne temelji na duhovnim načelima, unaprijed je osuđen na propast i ne mari za prognoze kojekavih (ekonomskih) analitičara.

Poslušajmo stoga otvorenog srca što je to što nam zaista može pomoći…

Program se održava u prostorijama tzv. ‘multimedijalne dvorane’ na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” u subotu, 3.8.2013.-e godine s početkom u 17 sati.

Ne znam što planirate, ali autor ove najave zna kako će i gdje provesti naredno subotno popodne.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →