Objavljeno
Komentari Nijedan

“Ono što je noć za sva bića vrijeme je buđenja za samoovladanu osobu, a ono što je vrijeme buđenja za sva bića noć je za introspektivnog mudraca.” (Bhagavad-gita-2.69)

S jedne strane, to nas upućuje na činjenicu da se približavamo polovici našeg ciklusa, ali možda još važnije, ulazimo u treće od šest poglavlja koja predstavljaju srž Bhagavad-gite prezentirajući bhakti-yogu kao primarnu temu.

U svakom slučaju, ako početak nove kalendarske godine ne nosi preveliku težinu u Vašem životu, te stoga niste primorani ‘slaviti’ prijelaz iz jedne noći u novi, sasvim obični dan, pozivamo Vas da nam se pridružite u diskutiranju “Najpovjerljivijeg znanja”.

Početak predanja je u 19 sati na starom mjestu — A. Schulteissa 19, Čakovec (na Sajmištu). Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a kako još uvijek nismo obveznici uvođenja fiskalnih blagajni, to znači da je ulaz na program slobodan isto kao i Vaša donacija.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Osmo poglavlje Bhagavad-gite započelo je s važnim pitanjima Arđune, na koja Svevišnji Gospodin daje sažete odgovore. No, jedno važno pitanje zahtijeva više pažnje…Radi se o Arđinoj sumnji kako je moguće za one koje su uključeni u predano služenje Svevišnjeg Gospodina sjećati se Šri Krišne u trenutku smrti?

Šri Krišna je naveo više načina kako je moguće sjećati se Njega, ta kakva dobrobit očekuje one koji to čine. Meditacija na Svevišnjeg Gospodina uz izgovaranje sloga om, odvojenost od osjetila, celibat…i osoba može dosegnuti duhovne planete na kraju života.

No, oni koji predano služe Šri Krišnu dostižu još i više i to na jednostavniji način…

Što je materijalni, a što duhovni svijet? Kada je najbolje vrijeme za napustiti ovaj svijet? Da li je to pod našom kontrolom i trebamo li brinuti o tome?

Dođite u utorak, 18.12.2012.e godine na novo predavanje “Dostizanje Svevišnjeg (2.1. dio)” i saznajte što Bhagavad-gita kaže o toj temi.

Adresa je A. Schulteissa 19, Čakovec (na Sajmištu) s početkom u 19 sati, a predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Diskusija na prošlom predavanju je uzela više vremena nego što je bilo predviđeno, pa smo stoga početak osmog poglavlja Bhagavad-gite odložili za ovo predavanje.

Napomenuli smo u prethodnoj najavi da nas zanima kakva pitanja zaokupljaju Arđunu i saznamo kako je moguće sjećati se Svevišnjeg Gospodina Krišne u svim okolnostima. Naime, Šri Krišna je na kraju sedmog poglavlja ohrabrio svog učenika kako je to moguće učiniti čak i u trenutku smrti koja je ‘stalni pratilac’ vojnika na bojnom polju.

Šri Krišna će, na početku ovog poglavlja, dati odgovore na veoma važna pitanja koja mu postavlja Arđuna, a odgovori na njih omogućuju osobi da na kraju života dostigne Svevišnjeg Gospodina.

Otkrijte o čemu se radi i da li Vam može koristiti za prevladavanje jednog od najvećih strahova koji muče modernog čovjeka…Predavanje se održava u utorak, 4.12.2012.-e godine na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19 sati.

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz na predavanje je slobodan kao i Vaša donacija.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →