Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlim predavanjem Znanje o Apsolutu zakoračili smo u novu dimenziju Bhagavad-gite…počevši od prvog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita koje je održano prije gotovo godinu dana, sve teme koje je Gospodin Šri Krišna diskutirao sa Arđunom, uglavnom spadaju u domenu karma-yoge.

Početak sedmog poglavlja daje nam nagovijestiti da nas očekuje nešto posebno u ovih ‘srednjih’ šest poglavlja koje obrađuju temu bhakti-yoge. Naravno, podrazumijeva se da jesmo ili želimo u svome životu primijeniti nešto od onoga što nam je Svevišnji Gospodin savjetovao da učinimo.

No, bez obzira na to, jedna od najvažnijih instrukcija koju je Šri Krišna dao na samom početku jest ona o važnosti slušanja o Njemu što nam omogućuje da Ga u potpunosti spoznamo!!! Pored toga, čuli smo, na temelju učenja Šrimad Bhagavatama, u čemu se sastoji ta misterija slušanja o transcendentalnim temama koja temeljito čisti naše srce.

Naredno predavanje “Znanje o Apsolutu (2. dio)” otkrit će nam neke nove tajne vezane uz Svevišnjeg Gospodina, te neke koje su vezane uz nas same.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa u utorak, 23.10.2012.-e godine na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Imamo posebnog gosta!!!

Veoma smo sretni da ćemo ove nedjelje — 14.10.2012.-e godine moći ugostiti Njegovu Svetost Candramauli Swamija koji nam dolazi is SAD-a (Chicago), a već podulje vrijeme se nalazi na prostorima Hrvatske.

Program će se sastojati od:

  • bhajana — tradicionalne duhovne glazbe
  • predavanja koje će Njegova Svetost Candramauli Swami održati na temu “Materijalni problemi — duhovna rješenja”
  • vegetarijanske zakuske

Ovo je jedna od rijetkih prilika da u Čakovcu imamo gostovanje svetih osoba, pa zato iskoristite priliku čuti o načinima kako rješiti materijalne probleme uz pomoć duhovnih rješenja. To je također izvrsna mogućnost da se ‘naoružamo’ pitanjima kako bismo uništili sumnje koje koče naš duhovni razvoj.

Ulaz na program je — u skladu s vedskom tradicijom — besplatan, a svatko je slobodan pomoći u pokrivanju troškova ovog programa svojom proizvoljnom donacijom koja će biti uručena našem dragom gostu.

Vidimo se u nedjelju, 14.10.2012.-e godine u 17 sati na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec).

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlim predavanjem Dhyana-yoga zavšili smo prvu trećinu Bhagavad-gite odn. prvih šest poglavlja u kojima je prominentna tema karma-yoga.

Šesto poglavlje je dalo malo širi uvod u aštanga-yogu, a Svevišnji Gospodin Šri Krišna je zaključio poglavlje slijedečim riječima:

Onaj tko s velikom vjerom uvijek prebiva u Meni, tko u sebi uvijek misli na Mene i transcendentalno me služi s ljubavlju najprisnije je sjedinjen sa Mnom u yogi i najviši je od svih yogija. To je moje mišljenje. (Bhagavad-gita:6.47)

Naravno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, no za one (sretne) duše koje imaju vjeru u Krišnine riječi, Svevišnji Gospodin započinje drugu trećinu odn. sedmo poglavlje Bhagavad-gite znanjem o Apsolutu. Drugim riječima, Arđuna ima priliku čuti kako dostići stanje svjesnosti koje krasi “najvišeg od svih yogija”.

Zajednička tema srednjih šest poglavlja Bhagavad-gita je suština ove vječne mudrosti i poznata je pod terminom bhakti-yoga, pa Vas pozivamo da nam se pridružite u izučavanju “najveće od svih tajni”.

Prvo predavanje koje zadire u sam nektar Bhagavad-gite i nosi naslov “Znanje o Apsolutu” održat će se u utorak 9.10.2012.-e godine na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19 sati.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je, u skladu s vedskom tradicijom, slobodan.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Projekt naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” ulazi u novo godišnje doba. Naime, nedavno je započela jesen i ovo je naš prvi jesenski program.

Uz jesen, na neki način, povezujemo i početak nove školske godine i dolazak novih/starih obaveza koje svatko prihvaća na drugačiji način…jedni nisu baš oduševljeni, a druge vesele novi izazovi.

Što se tiče nas, mi se veselimo dolasku jeseni i nove školske godine jer imamo (opet) priliku ugostiti našeg dragog učitelja i predavača iz Varaždina…

Stoga, nemojte propustiti doći u subotu 6.10.2012.-e godine na prvi ovojesenski program u sklopu projekta “Večer vedske kulture” u kojem ćemo se imati priliku družiti s Ritudvip Prabhuom koji će osim zanimljivog predavanja (još ne znamo temu, ali znamo da će biti zanimljivo ) biti zadužen za podizanje naše svjesnosti kroz transcendentalne bhajane odn. duhovnu glazbu…i nemojte reći da Vam nismo rekli.

Program započinje u 17 sati na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” — adresa je dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, a ulaz na program je, kao i uvijek, u skladu s vedskom tradicijom besplatan što Vas ne sprečava da ostavite svoj dragovoljni prilog koji, između ostalog, koristimo kako bismo Vam omogućili da kušate neke od specijaliteta vedske vegetarijanske kuhinje.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →