Objavljeno
Komentari Nijedan

Približavamo se kraju četvrtog poglavlja Bhagavad-gite koje nosi naslov “Transcendentalno znanje” i vrijeme je da se ponešto kaže o “Slavama transcendentalnog znanja” kako bismo bili inspirirani da se i sami “naoružamo mačem znanja” u borbi protiv iluzorne energije.

O čemu se radi?

Dođite u utorak, 19.6.2012. godine u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresu A. Schulteissa 19, Čakovec, gdje će Gour-Gadadhara Dasa održati predavanje “Slave transcendentalnog znanja” upoznajući nas s načinima dostizanja transcendentalnog znanja, te rezultatima koje ono polučuje u životu osobe koja ga doista i posjeduje.

Predavanje započinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Dragi posjetioci,

drago nam je da Vas možemo obavijestiti da je naša arhiva upotpunjena sa svim predavanjima u ciklusu Bhagavad-gite, odn. nedostaje samo jučerašnje predavanje Transcendentalno znanje.

Pored toga, nadamo se, da ovaj put neće biti problema s preuzimanjem audio datoteka (mp3) na što smo bili upozoreni prije negoli smo krenuli u rerganizaciju naših web stranica.

No, ukoiko primijetite bilo kakv problem glede funkcionalnosti web stranica, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo bili u mogućnosti ispraviti nedostatke u što je moguće kraćem roku.

Vaši sluge iz Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Konačno smo završili s procesom seljenja sadržaja web stranica sa starog (WordPess) na novi CMS sustav (Concrete5).

Nadamo se da će nove internetske stranice bolje služiti svojoj svrsi odn. da ćete biti u mogućnosti lakše pronaći željene informacije i sadržaje.

Slijedeće zadaće na dnevnom redu poboljšanja naših stranica su:

  • upotpunjavanje naše arhive s audio zapisima predavanja (u ciklusu “Bhagavad-gita”, te gostovanja Smite Krišne Swamija)
  • mala reorganizacija bloga
  • prevođenje sučelja webstranica s engleskog na hrvatski jezik

Ukoliko imate neko pitanje ili komentar na izgled i/ili funkcionalnost naših stranica, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate i pomognete nam da se poboljšamo.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon organiziranja programa za našeg gosta Smitu Krishnu Swamija, naša Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” nastavlja s redovitim aktivnostima…na redu je slijedeće predavanje — “Transcendentalno znanje (2. dio)“.

Svevišnji Gospodin Krišna će nam dati znanje da je On stvaralac vedskog duštvenog sustava, tzv. varnašrama dharme, a također ćemo čuti objašnjenje kako pravilno djelovati. To uključuje razumijevanje što je zapravo aktivnost, a što neaktivnost, odn. Krišna će svom učeniku objasniti pojmove kao:
  • karma
  • vikarma
  • akarma

što je neophodno kako bismo mogli biti uključeni u različite vrste djelovanja u ovom materijalnom svijetu bez da budemo utjecani posljedicama istog.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa u utorak 5.6.2012. godine s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Dragi posjetitelji, radosni smo što Vas možemo pozvati na slijedeći program u okviru projekta “Večer vedske kulture”. Ovog puta naš gost biti će Njegova Svetost Smita Krišna Swami koji će završiti svoju kratku turneju na području međimurske županije programom koji će se održati u subotu 2-og lipnja 2012. godine s početkom u 17h na prvom katu prostorije poznate kao “stari Hrast”. Adresa je: dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Na programu Vas očekuje:

  • izvođenje tradicionalne duhovne glazbe
  • Smita Krišna Swami održat će predavanje na temu vedske filozofije
  • kušat ćete neke od specijaliteta vedske vegetarijanske kuhinje
  • imat ćemo i tzv. “program plus” kao malo iznenađenje

Ulaz na program je besplatan, a ukoliko želite slobodni ste ostaviti svoj dragovoljni prilog koji je u potpunosti namijenjen za pokrivanje troškova gostovanja Smite Krišne Swamija što je u skladu s vedskom tradicijom.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →