Objavljeno
Komentari Nijedan

Novo predavanje u ciklusu “Bhagavad-gita” održat će se u utorak, 28.2.2012. u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, ulaz je besplatan, a slobodni ste ostaviti proizvoljnu donaciju kojom pomažete rad naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”, te na taj način omogućujete financiranje ovog i sličnih programa namijenjenih za opće društveno dobro.

Tema predavanja je “Bori se…borbe radi” i predstavlja učenje koje je Gospodin Šri Krišna prenio Arđuni odmah nakon što mu je objasnio znanost o duši gdje je temeljito opisao proces reinkarnacije, odlike i simptome po kojima možemo razaznati prisutnost duše u tijelu. Šri Krišna je čak našao i vremena da ukratko spomene ‘filozofiju’ ateizma, stavljajući svog učenika u nezavidan položaj. Naime, Arđuna se treba boriti bez obzira da li je zagovornik filozofije o postojanju duše ili želi iskoristiti ateizam kao izgovor da izbjegne izvršiti svoju dužnost.

Koji su naši izgovori?

U svakom slučaju, Krišna je eliminirao prvi od pet Arđunih argumenata — samilost — zašto se ne boriti, a predavanje će nam otkriti što je slijedeće na dnevnom redu…

Dođite i slobodno nam se pridružite u našem istraživanju.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Gospodin Krišna je započeo podučavanje svog učenika…na početku, ukorivši ga za neodgovorno ponašanje jer se Arđuna stavio u ulogu osobe koja naizgled govori učene riječi, ali njihov sadržaj nije bila mudrost već neznanje.

Instrukcije Krišne u Bhagavad-giti su započete učenjem da je duša vječna i pojašnjavanjem pojma reinkarnacije odn. transmigracije duše iz jednog tijela u drugo.

Sad je na redu, daljnji nauk o duši, njenim odlikama, simptomima prisustva duše u našem tijelu (svjesnost)…Dođite i otkrijte tajne znanosti o duši na novom predavanju temeljenom na učenju Bhagavad-gite koje se održava u utorak, 14.2.2012. godine u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

Ulaz na predavanje je besplatan, no slobodni ste dati proizvoljnu donaciju. Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Novi ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite započeo je još u studenom prošle godine i već je održano šest predavanja.

Za sve koji nisu bili u mogućnosti doći na predavanja, a željeli bi se uključiti, od danas arhiva je bogatija za pet novih predavanja.

Bhakta Mario je glavni ‘krivac’ za sve audio zapise u arhivi i samo njemu možemo zahvaliti na predanosti što revnosno donosi opremu i snima svako predavanje!

Autor
Kategorije

← Starije Novije →