Objavljeno
Komentari Nijedan

Obavještavamo Vas da radi „ljetnih obaveza” odgađamo predavanje u sklopu projekta „Krema vedske kulture” koje se trebalo održati u četvrtak, 16.-og kolovoza s redovitim početkom u 19 sati…o terminu moguće nadoknade obavijestit ćemo Vas na ovim stranicama…

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

„Slave doba Kali” dobit će svoj nastavak u narednom programu u sklopu projekta „Krema vedske mudrosti” koji je na rasporedu u četvrtak, 2.-og kolovoza 2018.-e godine s početkom u 19 sati u prostorijama naše Udruge u Čakovcu.

Prošli put smo čuli zanimljivost vezanu za doba Kali, odnosno razlog zašto vaišnava poput kralja Parikšita nije osjećao zavist prema Kaliju, a diskusija koja nadolazi bi nam trebala pojasniti vrijednost slušanja i/ili diskutiranja Šrimad Bhagavatama u kontekstu kali-yuge,

Naravno, ukoliko nismo zainteresirani za vršenje istinskog žrtvovanja koje nas može izbaviti iz kandži iluzije, uvijek nam (pre)ostaje kvazi-duhovnost sa svojim raznolikim štandovima — za svakog ponešto.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Neke stvari polako dolaze u „normalu”, no mi još uvijek ne vozimo ustaljenim ritmom….Naime, naredno predavanje „Slave doba Kali” održat će se ovaj četvrtak — 19.7.2018.-e godine s početkom u 19 sati1. Nismo u potpunosti upućeni kakva je kadrovska situacija, ali „Šrimad Bhagavatam ne može čekati”, pa Vas stoga pozivamo na nastavak diskusije o događajima neposredno pred proklinjanjem kralja Parikšita…

Ovaj put, trebali bismo čuti da drugo mjesto doba Kali i nije tako loše kao što nam se u prvi mah može činiti, no, ostaje pitanje hoćemo li i na koji način iskoristiti pogodnost koja nam se pruža bezuzročnom milošću Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne!

1 u prostorijama naše Udruge — soba broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nastavljamo diskusiju od prošlog puta i to u neredovnom terminu…Naime, Vaš predavač je zauzet u terminu slijedećeg redovnog predavanja, a pored toga određeni broj bhakta također odlazi iz Čakovca na ljetni kamp, pa smo odlučili odraditi „zaostatak” unaprijed.

Nastavak predavanja „Proklinjanje kralja Parikšita” na rasporedu je u utorak, 3.7.2018.-e godine s početkom u 19 sati u prostorijama naše Udruge.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Već dulje vrijeme predmet naše diskusije su obilježja doba Kali, pa se nadam da nitko radi nije toga pao (još dublje) u depresivno stanje. Ako ništa drugo, naše društvo se trenutno nalazi u euforičnom raspoloženju koje se uskoro može još rasplamsati ili će Kali uzeti svoj danak bacajući većinu stanovništva u bezdan.

U svakom slučaju, serija predavanja kojima ste bili svjedoci1 naširoko su išla na ruku svakom tko ima ikakvih ambicija biti društveno angažiran, jer su stranice Šrimad Bhagavatama i/ili komentara Šrila Prabhupada odisala kiruruški preciznim analizama doba u kojem živimo, nudeći pri tome vrlo konkretna rješenja za poboljšanje odnosno rješavanje tekućih socijalnih i/ili politčkih problema suvremenog čovjeka.

Od narednog poglavlja koje započinje novim predavanjem „Proklinjanje kralja Parikšita” koje se održava u četvrtak, 28.6.2018.-e godine s početkom u 19 sati prostoru naše Udruge2, možemo slobodno reći da će tema diskusije u narednom periodu biti više orijentirana ka pojedincu…naime, pred kraljem Parikšitom izniknut će (niotkuda) jedinstveni problem dovoljno blizak svakom od nas.

Je li potrebna dodatna pozivnica da nam se pridružite?

1 Obećajem da ćemo u najskorijem mogućem roku dodati nova predavanja u našu arhivu…zapravo, desetak novih predavanja je već neko vrijeme na serveru, ali radi softverskih problema, nisu vidljiva, tako da vrlo brzo možete očekivati nadogradnju odnosno promjenu softvera koji pokreće naše web stranice.

2 soba broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →