Objavljeno
Komentari Nijedan

Iako nam „plaće” nisu previsoke, ipak nećemo krenuti u štrajk jer nemamo organizacijske mogućnosti zbrinuti svu „djecu” u našoj „školi”. Iz tog razloga nastavljamo sutra (u četvrtak), 10.-og listopada 2019.-e godine s uobičajenim početkom u 19 sati na staroj adresi — ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast”, no moglo bi se desiti da, bez obzira na rezultate štrajka, to bude i zadnji program u tom prostoru1, ali nemojte se brinuti za „kurikularnu reformu”! Sprovest će se zasigurno, s nama ili bez nas.

1 No, kao i do sada, biti ćete na vrijeme o svemu obaviješteni, no, preporuka je da redovito pratite naše stranice ili se jednostavno pretplatite na naš „feed”, RSS ili Atom

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Šrila Šukadeva Goswami nastavlja s uputama koje predstavljaju odgovor na pitanje „Što treba činiti osoba, posebno ona koja će uskoro napustiti ovaj svijet?”. Osim pjevanja Gospodinovog Svetog Imena koje smo već diskutirali na prošlim predavanjima1, duhovni učitelj kralja Parikšita razmišlja i o osobama koje još nisu na toj razini, pa stoga preporučuje meditaciju na udove Gospodina Višnua, a, nešto kasnije, u ovom pjevanju Šrimad Bhagavatama nas očekuje i detaljni opis kozmičkog oblika Svevišnjeg Gospodina zajedno s procesom kozmičke kreacije.

Do nadolaska tih (malo složenijih) tema, najavimo naš naredni program „Meditacija na Višnua” koji će se održati u četvrtak, 26.9.2019.-e godine s početkom u 19 sati na ustaljenom mjestu.2

1 Nemojte se brinuti, kako je „Pjevanje Gospodinovog Svetog Imena” preporučeni religijski proces za doba Kali, o njemu ćemo još nebrojeno puta diskutirati na našim programima.

2 ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast”, multimedijalna dvorana na 1. katu

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlo je zaista puno vremena od našeg prethodnog druženja i s nekima od stalnih posjetilaca se čak nisam niti vidio tijekom „školskih praznika”, pa sam stoga vrlo sretan da najavim naš naredni program koji će se desiti u prvom tjednu nove/tekuće školske godine.

No, za razliku od tzv. „školske” reforme najavljene kao „škola za život”, ponosni smo da od samog početka našeg projekta „Krema vedske mudrosti” možemo sa sigurnošću utvrditi da, milošću Šrila Prabhupada, imamo prilike sudjelovati u reformi zvučnog imena: „škola za vječni život”.

Zato, ako imate interesa i/ili volje za nešto više, pridružite nam se u novom „ciklusu” predavanja/diskutiranja Šrimad Bhagavatama koji započinje u četvrtak, 12.9.2019.-e godine s početkom u 19 sati na ustaljenom mjestu: ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast” 1. kat.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Pred nama je nekoliko praznka, pa Vas stoga želimo obavijestiti kako će naša „trgovina” raditi tijekom nadolazećih blagdana…Naime, u četvrtak, 20.6.2019.-e godine radimo kao i svakog radnog dana s uobičajenim početkom u 19 sati kada ćemo nastaviti našu diskusiju Drugog pjevanja Šrimad Bhagavatama u sklopu projekta „Krema vedske mudrosti”.

Što se tiče ostalih (ne)radnih dana, ostavljamo punu slobodu svakome od Vas da ponaosob odredi odgovarajući režim za sebe jer kako kaže Šrila Prabhupada: „Na kraju, svatko mora upravljati svojim avionom!”

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Trenutna zauzetost Vašeg predavača je takva da nam onemogućuje održavanje programa u uobičajenom ritmu — jedan program svaka dva tjedna, no ovaj mjesec čeka nas redoviti raspored. Naime, programi će se održati 6.-og i 20-og lipnja…Prvi od dva navedena programa je zapravo nastavak diskusije koju smo započeli prošli put. Predmet diskusije je jedna od onih „vječnih tema” koju nikada ne bismo trebali zapustiti i/ili zaboraviti. Naravno, radi se o procesu pjevanja Gospodinovih Svetih Imena što je zapravo i yuga-dharma ili preporučeni proces samospozanje za doba u kojem živimo, a ujedno je i najefikasnija metoda za uzdizanje naše svjesnosti.

Iz tog razloga sam uvjeren da će biti zanimljivo diskutirati što o toj temi kaže Šrila Šukadeva Goswami kralju Parikšitu i to na samom početku Šrimad Bhagavatama.

Znači, „Slave Gospodina i pjevanje Svetog Imena” u četvrtak, 6.6.2019.-e godine s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →