Objavljeno
Komentari Nijedan

Nadamo se da ste uspješno „preživjeli” blagdane i vratili se u, vjerojatno, jednostavniju svakodnevnicu koja sa sobom donosi uobičajenu dnevnu rutinu. Iako to ponekad može izgledati dosadno, zapravo je „prikriveni blagoslov” jer nam daje priliku da u vršenju svojih svakodnevnih obaveza nađemo neki „sok”.

Pored toga. dio Šrimad Bhagavatama koji je pred nama prepun je savjeta i uputa Šrila Šukadeve Goswamija kako pojednostaviti život. To se prije svega odnosi na našu opčinjenost da gomilamo materijalne stvari koje nam u većini slučajeva nisu potrebne, a zahtijevaju mnoge energije i/ili novaca kako bismo ih pribavili, te naposljetku briga oko održavanja istih.

Život nam se toliko zakomplicirao da smo čak u bojazni otići do obližnjeg dućana u susjedstvu bez našeg omiljenog prijatelja u vidu tzv. „pametnog telefona”.

Nastavak diskusije na temu „Gospodin u srcu” održava se u, za sada našem, stalnom prostoru, s početkom u 19 sati, pa Vas pozivamo da nam se priključite u diskusiji na temu jednostavnog življenja i visokog razmišljanja.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Kao što smo prošli put najavili, u jeku prazničnih ludosti nastavljamo s našim proučavanjem Šrimad Bhagavatama. Ovaj put tema programa „Gospodin u srcu” je kako olabaviti našu materijalnu vezanost i usredsrediti svoju meditaciju na Nad-dušu ili oblik Gospodina koji se nalazi u našem srcu.

Ove dane neki nas žele uvjeriti da će „poklon pod bor” riješiti sve naše nevolje i nedaće, te, na neki mistični način, donijeti osmijeh na naše lice. No, prava istina je potpuno drugačija i umjesto ekstatičnih blagdana i puno ljubavi, uglavnom se, na kraju mjeseca suočavamo s velikim razočarenjem, praznih džepova i/ili ispeglanih kartica koje su vješti trgovci na maestralan način ispraznili podmećući nam iluziju „za pod bor” koja mahom predstavlja potpuno nepotrebne stvari…

Šrila Šukadeva Goswami uz pomoć Šrila Prabhupada dere po materijalnoj iluziji punim gasom, pa Vam stoga savjetujemo da nam se ne pridružite na našem programu u četvrtak 18.12.2019.-u s početkom u 19 sati ako želite „uživati” u čaroliji ovog mjeseca…možda ćete/ćemo biti spremni(ji) odmah nakon početka godine kada stigne bolno otrežnjenje i povratak u svakodnevnicu.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon kraće stanke, nastavljamo s našim programima i pred nama je „blok tjedan”, odnosno programi će se održati u četvrtak 12.12. i 19.12.2019.-e godine čime ćemo zaključiti ovu kalendarsku godinu…

Čeka nas nastavak diskusije s prošlog predavanja kojima pokušavamo uz pomoć Šrila Šukadeve Goswamija upoznati tehniku kako svoj um usredsrediti na oblik Svevišnjeg Gospodina…što nije nimalo lako tijekom ovog mjeseca kada je glavna meditacija većine ljudi kako izabrati odgovarajuće poklone za sve one koji očekuju da ih prime od nas.

Iz tog razloga, ako niste od onih koji uživaju promatrati/konzumirati ispraznost Adventa režiranog sa strane vještih trgovaca, onda se nadam da ćete nam se pridružiti1 u diskutiranju Šrimad Bhagavatama uz predivne Bhaktivedanta komentare Šrila Prabhupada.

1 programi počinju, kao i obično u 19 sati u našem novom prostoru.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Ukoliko ste pomislili da naslov za slijedeće1 predavanje ima ikakve veze s firmom koja je nekad2 prodavala tonere i slične potrepštine za računala i/ili periferijsku opremu, onda ste se prevarili.

Naime, diskutirat ćemo nešto potpuno drugačije — Šrila Šukadeva Goswami odgovara na pitanje kralja Parikšita dajući ohrabrenje onima za koje je izravni put obožavanja Gospodina Krišne ili Višnua jednostavno nemoguć radi prevelike kontaminacije materijalnom energijom odnosno materijalističkim koncepcijama. Rješenje za takve (među nama) jest meditirati na kozmički oblik Gospodina u pokušaju da zamijetimo Njegovo prisustvo u strukturi svemira, te pojavama u materijalnoj prirodi. To bi nas trebalo dovesti do usredsređivanja uma na Svevišnjeg Gospodina kad će ostali procesi duhovne spoznaje biti bliži i/ili pristupačniji našoj praksi uslijed pročišćene svjesnosti (Krišne).

U svakom slučaju nešto korisno za svakog od nas.

1 predavanje se održava u četvrtak, 21. studenog 2019.-e godine u našem novom prostoru u 19 sati.

2 davno je bilo kad je Vaš autor kupio nešto u gore spomenutom dućanu…

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Od prošlog puta nalazimo se u novom prostoru…Prvi dojmovi su prilično dobri – prostor je intimniji i stoga (vjerojatno) prikladniji za naše trenutne potrebe. Započeli smo zanimljivom radionicom i na narednom programu koji se održava u četvrtak. 7.11.2019.-e godine trebali bismo završiti radionicu i malkice krenuti dalje, s novim gradivom.

Novi prostor zahtijeva od svih nas malo više kondicije jer se moramo uspeti stubama do trećeg kata što nas podsjeća da niti duhovni put nije uvijek auto-cesta kojom možemo juriti proizvoljnom brzinom bez ograničenja.

Za sad možemo reći da je plan da u ovom mjesecu održimo još jedan program 21.11.2019.-e godine, a potruditi ćemo se (zaista) da u najskorije vrijeme prijeđemo na novu programsku platformu koja bi nam trebala omogućiti da na poslužitelju budu vidljiva predavanja (audio) koja trenutno nisu vidljiva iz nekog čudnog razloga, a uskoro bi naša arhiva trebala biti obogaćena i video zapisima.

Toliko za sada, pratite naše stranice da budete upoznati što se događa s nama.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →