Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlo je zaista puno vremena od našeg prethodnog druženja i s nekima od stalnih posjetilaca se čak nisam niti vidio tijekom „školskih praznika”, pa sam stoga vrlo sretan da najavim naš naredni program koji će se desiti u prvom tjednu nove/tekuće školske godine.

No, za razliku od tzv. „školske” reforme najavljene kao „škola za život”, ponosni smo da od samog početka našeg projekta „Krema vedske mudrosti” možemo sa sigurnošću utvrditi da, milošću Šrila Prabhupada, imamo prilike sudjelovati u reformi zvučnog imena: „škola za vječni život”.

Zato, ako imate interesa i/ili volje za nešto više, pridružite nam se u novom „ciklusu” predavanja/diskutiranja Šrimad Bhagavatama koji započinje u četvrtak, 12.9.2019.-e godine s početkom u 19 sati na ustaljenom mjestu: ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast” 1. kat.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Pred nama je nekoliko praznka, pa Vas stoga želimo obavijestiti kako će naša „trgovina” raditi tijekom nadolazećih blagdana…Naime, u četvrtak, 20.6.2019.-e godine radimo kao i svakog radnog dana s uobičajenim početkom u 19 sati kada ćemo nastaviti našu diskusiju Drugog pjevanja Šrimad Bhagavatama u sklopu projekta „Krema vedske mudrosti”.

Što se tiče ostalih (ne)radnih dana, ostavljamo punu slobodu svakome od Vas da ponaosob odredi odgovarajući režim za sebe jer kako kaže Šrila Prabhupada: „Na kraju, svatko mora upravljati svojim avionom!”

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Trenutna zauzetost Vašeg predavača je takva da nam onemogućuje održavanje programa u uobičajenom ritmu — jedan program svaka dva tjedna, no ovaj mjesec čeka nas redoviti raspored. Naime, programi će se održati 6.-og i 20-og lipnja…Prvi od dva navedena programa je zapravo nastavak diskusije koju smo započeli prošli put. Predmet diskusije je jedna od onih „vječnih tema” koju nikada ne bismo trebali zapustiti i/ili zaboraviti. Naravno, radi se o procesu pjevanja Gospodinovih Svetih Imena što je zapravo i yuga-dharma ili preporučeni proces samospozanje za doba u kojem živimo, a ujedno je i najefikasnija metoda za uzdizanje naše svjesnosti.

Iz tog razloga sam uvjeren da će biti zanimljivo diskutirati što o toj temi kaže Šrila Šukadeva Goswami kralju Parikšitu i to na samom početku Šrimad Bhagavatama.

Znači, „Slave Gospodina i pjevanje Svetog Imena” u četvrtak, 6.6.2019.-e godine s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Diskusija od prošlog puta nam je je pokazala što je pravilni put za rješavanje svih bijeda materijalnog postojanja, te postizanje konačnog savršenstva ljudskog života. Pred nama je novo predavanje u ciklusu „Krema vedske mudrosti” koje će se održati u četvrtak 9.-og svibnja 2019.-e godine s početkom u 19 sati na adresi: ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) — “Stari hrast” 1. kat.

Tema narednog predavanja je kako praktično prakticirati proces slavljenja Svevišnjeg Gospodina koji nam najbolje može pomoći da ostvarimo „ante nārāyaṇa-smṛtiḥ”, odnosno da budemo sposobni sjetiti se Šri Krišne kad to bude najvažnije — u trenutku smrti ili napuštanja tijela.

Ukoliko smatramo da tema i nije baš najprikladnija za naš osobni život, slobodni smo, naravno, doći na predavanje Šrimad Bhagavatama onda kad budemo uvjereni da je nastupio „pravi trenutak”.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Raspored1 Vašeg predavača je takav da već ovaj četvrtak — 2.-og svibnja nastavljamo s programima u ciklusu projekta „Krema vedske mudrosti”. Predavanju smo dali naslov „ante nārāyaṇa-smṛtiḥ” — dio poznatog stiha kojeg je izgovorio Šrila Šukadeva Goswami koji ukazuje što je stvarno savršenstvo ljudskog života koje se može ostvariti jedino ukoliko tijekom života prakticiramo neki od preporučenih procesa.

O čemu se točno radi, saznat ćemo uskoro (na predavanju), a iskreno se nadamo da ćemo u skoroj budućnosti moći postaviti i poveznice za video zapise predavanja koje smo započeli snimati unatrag nekoliko programa…no, kao i za sve ostale inforrmacije glede naših programa, biti ćete obaviješteni na ovim stranicama naše Udruge.

Za kraj samo ponovimo da se program „ante nārāyaṇa-smṛtiḥ…” održava u četvrtak, 2.-og svibnja s početkom u 19 sati na uobičajenom mjestu.

1 Po svojoj prilici, naredno predavanje nas očekuje također vrlo skoro, naime, 9.-og svibnja 2019.-e u 19 sati.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →